Brandwell AB logotyp

Bygga hemsida själv

27 april, 2018

Nu när du bestämt dig för att bygga din nya webbplats, valt WordPress som plattform och du letar med ljus och lykta efter ett enkelt sätt att skapa din nya webbplats. En Google-sökning bort upptäcker du att det finns ett helt fantastiskt tillägg som gör det möjligt att bara dra och släppa innehåll på webbplatsen och få den att se ut precis som du vill. Det känns som att du hittat den heliga graalen. Inte nog med att du kan skapa din webbplats helt själv utan någon som helst kunskap inom webbutveckling så tar det mindre tid än du kunnat drömma om och är nästan gratis. Kärt barn har många namn men det tillägg du nu hittat kallas endast Page Builder. Idén i sig är helt fantastisk och gör det möjligt för vem som helst att skapa en webbplats snabbt och enkelt. För bra för att vara sant? Absolut! Men vem bryr sig? Du har ju inte bara sparat tid och pengar, du får dessutom en webbplats som ser ut precis som du har tänkt dig.

Så varför skall man lära sig skriva en rad kod eller anlitat ett proffs när det finns den här typen av verktyg? För tekniken tyvärr inte är där än.

Page Builders skapar drivor av onödig kod och strukturerar den på ett sätt som oftast inte tillfredställer sökmotorer vid rankning av webbplatsen. Mer kod innebär även längre laddningstid och renderingen av webbplatsen tar extra lång tid. Men detta är ändå inte det som får mig att vara totalt kritisk mot användande av Page Builders. Den främsta anledningen är att Page Builders har ett totalberoende gentemot WordPress egen kod. Det innebär att det vid varje uppdatering av WordPress är det en fara att delar av webbplatsen slutar fungera eller i värsta fall att sidan helt slutar fungera. Det enda du kan göra då är att vackert sitta och vänta tills dess att de som utvecklat Page Buildern uppdaterar sin kod för att fungera med den senaste uppdateringen WordPress. Den heliga graalen kom alltså med ett väldigt högt pris i form av prestanda, struktur och ranking i sökmotorer men även användarupplevelse och stabilitet. Din vackra skapelse skapar en opålitlig, långsam sida som tyvärr inte ger ett förtroendeingivande intryck gentemot era kunder. Så snälla låt Page Builders vara den absolut sista utvägen om ni inte har ekonomin för att betala för en riktig utvecklare.

Det är nu jag skulle vilja ha en stor röd blinkande banner á la 90-tal som även varnar er för att betala någon som kallar sig för utvecklare men egentligen bara sitter och drar och släpper objekt på skärmen. För det första så skulle ni i så fall lika gärna kunna bygga webbplatsen själva och för det andra så skulle ni betala många gånger mer än arbetet är värt. För tro mig, det krävs ingen som helst utbildning för att hantera en Page Builder men det krävs inte heller ett geni för att inse att det är helt fel väg att ta om man vill ha en snabb, stabil och förtroendeingivande webbplats byggd på rätt sätt.

Låt oss följa med på er resa

Digital närvaro med rätt strategi är viktigare än aldrig förr. Ta ett förutsättningslöst möte med oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa er. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er.


Namn

Företag

Telefon

E-postadress

Meddelande